Неділя, 22.10.2017, 17:30
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Сенча для сенчан (неофіційний сайт)

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 221
Календар свят
Жовтень 2017
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода у Сенчі
Сенча
Статистика

Супи - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 11
Форум » Дозвілля » Кухня » Супи (смачні супи, супчики, борщ, суп-крем)
Супи
LanauДата: Субота, 27.02.2010, 18:59 | Повідомлення # 1
вище тільки небо ;-)
Група: Администраторы
Повідомлень: 184
Репутація: 0
Статус: Offline
"Літній суп"
Інгридієнти:
М"ясний бульйон 2 л
Капуста 200 г
Картопля 4 шт
Горошок зелений (краще свіжий чи морожений) консервований 1 баночка
Морква 1 шт.
Сіль, перець

Спосіб приготування:
В підготований бульйон додати нарізану кубиками моркву, посічену капусту, картоплю, варити 10-15 хвилин, додати зелений горошок, варити ще хвилин 7-10, посолити, поперчити, спеції за смаком.
Смачного. Супчик буде легким і смачним.

 
LanauДата: Понеділок, 14.06.2010, 23:54 | Повідомлення # 2
вище тільки небо ;-)
Група: Администраторы
Повідомлень: 184
Репутація: 0
Статус: Offline
Окрошка
Традиційна окрошка на сироватці, кефірі чи квасі, але чомусь в моїй сімї прижилась окрошка на майонезі.
Інгридієнти:
200-300 гр. вареної ковбаси ( найкращої) ( лікарська наприклад)(якщо немає можна 300 грам відвареного нежирного м"яса)
300 гр. охолодженої відвареної картоплі
3 огірки ( якщо не домашні то очистити від шкірки)
4-5 варених яйця, відділити жовтки від білків.
дрібно порізана зелена цибуля,
дрібно порізаний кріп
лимон
Можна додати редиску, але я особисто не люблю.
200 гр майонезу
1.5 літра охолодженої кипяченої води

Всі вищезазначені ( крім лимону) інгридієнти і білки від яєць дрібно нарізати, жовтки яєць, сіль, перець і майонез перемііішати дуже гарно до досягнення однорідної консистенції. Ввести воду і розмішати. Залити отриманною сумішшю порізані овочі та ковбасу. Можна додати лимонну кислоту за смаком, але я надаю перевагу свіжому лимону, в кожну порцію видавити стільки соку, скальки кожному буде смакувати якнайкраще для вгамування спраги в літній спекотний день.
вживати охолодженою.
Можна додавати лід.

Смачного!

 
LanauДата: Четвер, 05.08.2010, 20:44 | Повідомлення # 3
вище тільки небо ;-)
Група: Администраторы
Повідомлень: 184
Репутація: 0
Статус: Offline
Грибна юшка
Грибна юшка з сушених грибів- прекрасна пісна страва, яку традиційно готують в Карпатському регіоні.
Інгридієнти:
На 1,5-2 літрову каструлю
Сушені білі гриби ( приблизно одна склянка, в мене вже відразу друбно порізані )
2 цибулини
1 морквина
сіль
перець
пучок петрушки ( можна використати ще й корінь для більшої насиченості)
Спосіб приготування:
гриби промити від пилу, і замочити на 2 години в холодній воді, Після цього варити гриби близько 2х годин на маленькому вогні.( Використовуємо ту ж воду, в якій гриби були замочені)
Подрібненю цибую і моркву протушуємо трохи на сковорідці, додаємо в грибну юшку і варимо ще 5-10 хвилин, сіль та перець за смаком.
Подають юшку в бульйонни х чашках, заправивши дрібно порізаною зеленню.

Також часто в грибну юшку додають домашню локшину, або галушки.

Страва надзвичайно ароматна і смачна.

 
LanauДата: Неділя, 02.01.2011, 18:36 | Повідомлення # 4
вище тільки небо ;-)
Група: Администраторы
Повідомлень: 184
Репутація: 0
Статус: Offline
Суп з млинцями.
500 гр м"яса курки ( гов"ядини)
1 цибулина ( 100 гр)
2 морквини (100 гр)
сіль
перець
Для млинців:
3 яйця, 100-150 гр молока, посолити, додати трохи цукру, все гарно збити, додати муки скільки візьме.

Нам буде потрібно 2,5 літра бульйону ( курячого або гов"яжого)
(В мене була курка, тому час розраховано на приготуваня курки. )
Грудку ( 500 гр) нарізати невеликими шматочками, покласти в каструлю з водою, варити до готовності ( 20-30 хвилин)
Тим часом на сковорідці обсмажит 1 цибулину( досить велику) додати 2 потертих на крупній тертушці середніх розмірів морквини. і обсмажити все разом. Додати в бульйон. Сіль та перець за смаком.
Приготувати 5 млинців по улюбленому рецепту, охолодити. Скрутити кожен в трубочку і нарізати, товщина кожного кільця до 1 см.
Нарізані кільця млинців викласти в глибокі тарілки, залити гарячим бульйоном, посипати зеленню.

Смачного!

Прикріплення: 1587964.jpg(36Kb) · 9907987.jpg(44Kb)
 
ИзяДата: Субота, 08.01.2011, 13:14 | Повідомлення # 5
Полковник
Група: Проверенные
Повідомлень: 113
Репутація: 0
Статус: Offline
После праздников хочется легинького бульончика.На праздник готовим много и кушаем невмеру.Кстати почемуто пришла мысль о том что у католиков рождество правильней по календарю наверное.У людей был пост,потом рождество,разговелись.После чего идут новогодние празники,все радуются,веселятся и "обьедаются".
 
LanauДата: Вівторок, 11.01.2011, 23:17 | Повідомлення # 6
вище тільки небо ;-)
Група: Администраторы
Повідомлень: 184
Репутація: 0
Статус: Offline
Мене також перед Новим роком зацікавило питання чому ж така різниця в святкуванні, у нас на головній сторінці є стаття про це)
А щодо чогось легкого після свят, дійсно, організм вимагає припинити так над ним знущатись, суп з млинцями - саме те. biggrin
 
ИзяДата: Середа, 12.01.2011, 21:42 | Повідомлення # 7
Полковник
Група: Проверенные
Повідомлень: 113
Репутація: 0
Статус: Offline
Тільки в Православних скінчився піст,але після свят знову хочеться розгрузки.
 
Форум » Дозвілля » Кухня » Супи (смачні супи, супчики, борщ, суп-крем)
Сторінка 1 з 11
Пошук: