Піца.
Нетрадиційні і не сенчанська страва, але...
Нам потрібне дріжджове тісто, я з ним не дружу тому роблю в хлібопічці по рецепту даному в книзі до неї ж.
1.2 мірної чайної ложки дріжджів,
300 г муки
1 ч ложка солі
0.5 ч ложки цукру
200 г води
45 хвилин пічка міситьтісто і потім я даю йому трохи підійти, хвилин 20-30
тісто можна зробити по власному рецепту, який у кожного найкраще виходить.
А доки тісто готується треба приготувати начинкую
1) 4 середніх розмірів помідори, очистити від шкірок ( ошпарити окропом і за декілька хвилин легко можна буде зняти шкірки) подрібнити на шматки, і тушкувати на сковорідці, додати 2-3 дрібно порізаних зубчики часнику, сіль, трохи цукру, перець за смаком. готувати 15- 30 хвилин, до утворення однорідної пастопдібної маси. Охолодити.
2) порізати дрібно гриби, обсмажити їх на сковорідці, додати трохи вина і тушкувати в вині хвилин 7-10, доки вино не википить. Остудити.
3) порізати шинку
4) відкрити баночу маслин і злити воду :-)
5) натерти сир на тертушці Тепер розкачуємо тісто на листик, приблизно 7- 10 мм товщиною, обмазуємо тісто соусом, потім шарами викладаємо гриби, шинку, оливки, засипаємо сиром і випікаємо в попередньо розігрітій духовці до готовності тіста.
Перевіряємо бабусиним способом, проколовши сірником чи зубочисткою, якщо витягши зубочистку не залишається слідів тіста на ній - піца готова! Смачного!!!!