Четвер, 25.04.2024, 12:54
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Сенча для сенчан (неофіційний сайт)

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 243
Календар свят
Квітень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода у Сенчі
Сенча
Статистика

Другі страви - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Дозвілля » Кухня » Другі страви (картопля з м"ясом, смачка картопля)
Другі страви
LanauДата: Понеділок, 22.02.2010, 16:33 | Повідомлення # 1
вище тільки небо ;-)
Група: Администраторы
Повідомлень: 185
Репутація: 0
Статус: Offline
Картопля запечена в духовці з м"ясом.
Інгридієнти :
картопля 1-1,2 кг
фарш 600-800 гр
цибуля 2 шт
сметана 250 гр
майонез 250гр
сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
Картоплю помити, почистити і нарізати тонкими кружяльцями або напівкружальцями. Викласти на змазаний олією листик для духовки шар картоплі, посолити. Далі викласти шар фаршу, присипати дрібно нарізаною цибулею, посолити, поперчити. Далі знову шар кртоплі., знову посолити. Зверху залити все сметаною ( не меньше 20% жирності, або сливками)майонезом( краще домашнім).Сметани і майонезу повинно бути багато, щоб повністю покрила картоплю. Поставити в підігріту духовку, випікати до готовності ( приблизно 40 хв-1 годину, t - 180") Готовність страви можна перевірити проколовши ножем верхній шар картоплі. Сметанно-майонезна кірка повинна бути рум"яною.
Смачного !
 
LanauДата: Вівторок, 23.02.2010, 19:36 | Повідомлення # 2
вище тільки небо ;-)
Група: Администраторы
Повідомлень: 185
Репутація: 0
Статус: Offline
Кріль в сметані
Інгридієнти :
Кріль- 1 тушка
Морква 1-2 шт
Сетани 350-500 гр
Цибуля -1-2 шт
300-500 гр
молоко -0,5 літра
сіль, перець, олія 15-30 гр
Спосіб приготування:
Тушку кроля розділити на дрібні шматочки, скласти в каструлю і залити молоком. Дати вимокнути 12-24 годин, в прохолодному місці.
Коли м"ясо вимокне, гарно промити його. Взяти ємність для тушкування, змазати дно і стінки 2-ма ложками олії (можна керамічний горщик чи гусятницю)викласти на дно нарізану кружальцями половину загальної кілбкості моркви , нарізану напівкільцями цибулю, викласти м"ясо кролика, зверху додати залишок моркви і залити сметанним соусом, який готується так: сметану змшати з сіллю та спеціями. Поставити в попередньо розігріту духовку і запікати до готовності ( приблизно 1-2 години, залежить від духоаки і розміру кролика.)
Смачного!
 
LanauДата: Субота, 27.02.2010, 12:24 | Повідомлення # 3
вище тільки небо ;-)
Група: Администраторы
Повідомлень: 185
Репутація: 0
Статус: Offline
Гов"ядина в горщику

Інгридієнти: Гов"ядина 1 кг
Цибуля 4 шт
Сметана 250 гр
Олія 30 гр
Сіль, перець
Гірчиця 10 гр
Мука 10 гр
Спосіб приготування: Гарно промите мя"со порізати на шматочки 2см*на 2см, викласти в попередньо змазаний олією керамічний горщик ( в мене опішнянський з товстими стінками горщик на 2 літра).Порізати напівкільцями цибулю, додати також в горщик і змішати з м"ясом, поставити в розігріту духову, і тушкувати 2 години. Через даі години в горщик додати сметанний соус: 1 ч.л. муки, 1 ч. л. гірчиці, сіль, перець гарно премшати і додати сметану, ще раз гарно перемішати, залити в горщик і тушкуввати ще 30-40 хвилин.
М"со буде дуже ніжним та соковитим,

смачного!

Прикріплення: 1653776.jpg (95.6 Kb)
 
LanauДата: Понеділок, 01.03.2010, 15:52 | Повідомлення # 4
вище тільки небо ;-)
Група: Администраторы
Повідомлень: 185
Репутація: 0
Статус: Offline
"Рублені котлети"
Інгридієнти:

Свинина не дуже жирна 700 гр
Яйця 2 шт
Білий хліб 200 гр
Цибуля 1 шт
Молоко 200 гр
Зелень - 1 невеликий пучок ( петрушка, укроп)
Спеції та сіль за смаком
Спосіб приготування:
М"ясо свинини порізати на стейки, відбити, потім порізати на кубики діаметром 0,5 см на 0,5см
окремо в глибокій тарілці розмочити шматок хліба чи батону у молоці, розім"яти його добре руками, додати хліб до м"яса, додати 2 яйця, дуже дрібно нарізану зелень та цибулю, посолити поперчити, додати спеції за смаком ( мелений духм"яний перець, мускатний горіх, коріандр мелений і т.д.) гарно вимішати і залишити хвилин на 40-60. Потім зформувати котлети, обкачати в паніровочних сухарях або муці і підсмажити до золотистого кольору. Викласти в ємність для тушкуванняі довести до готовності в попередньо розігрітій духовці 5 хвилин ( 200 градусів)

Смачного!
Прикріплення: 2753530.jpg (95.4 Kb)
 
LanauДата: Понеділок, 14.06.2010, 22:54 | Повідомлення # 5
вище тільки небо ;-)
Група: Администраторы
Повідомлень: 185
Репутація: 0
Статус: Offline
Котлети з перепелиними яйцями.
Порція на 8 котлет

1) 400 грам фаршу ( краще свинина +говядина)
2) 1 цибулина
3) 100-150 грам твердого сиру
4) зелень ( петрушка, кріп)
5) сіль
6) перець чорний мелений
7) олія для смаження
8) перепелині яйця 8 штук

Підсмажити дрібно нарізану цибулину до золотистого кольору, вимокнути жир і додати до фаршу. ( З підсмаженою цибулею котлети будуть ніжніші ніж з сирою) Туди ж додати натертий на крупній тертушці твердий сир, дрібно нарізану зелень, посолити, поперчити.
Сформувати котлетки, зверху в кожній зробити заглиблення в яке могло б поміститись перепелине яйце.

Підсмажити котлетки на сковорідці, спочатку боком з заглибленням, потім – без, бути уважним, оскільки сир може швидко підгоріти.

Викласти котлети у форму для запікання, у кожне заглиблення підсмажених котлет розбити по перепелиному яєчку ( у нас 8 котлет) і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Можна зробити дієтичні котлети, без попереднього підсмажування, а просто сирий сформований котлетками фарш з вбитим яйцем запекти в духовці.
Можна те ж саме зробити і з курячими яйцями, але при сьому котлети повинні бути більші з більшими заглибленнями щоб туди помістилось ціле яйце, час запікання також може збільшитись.
Смачного!

 
LanauДата: Понеділок, 21.06.2010, 12:15 | Повідомлення # 6
вище тільки небо ;-)
Група: Администраторы
Повідомлень: 185
Репутація: 0
Статус: Offline
Картопля з перепелиними яйцями[b]

Інгридієнти:

картопля 10 шт.
перепелиній яйця 20 шт.
твердий сир 70-100 гр
кріп
сіль
перець

[b]Спосіб приготування:
Картоплю відварити в підсоленій воді "в мундирі", почистити, розрізати навпіл, в кожні половинці зробити заглиблення( є спеціальний пристрій для фарширування картоплі, або можна зробити заглиблення чайною ложкою)
Половинки повинні бути "стійкими" ( можна трішки зрізати заокруглення знизу, щоб краще стояли) .
Картоплю поставити на листик ямками до верху, в кожне заглиблення вбити сире перепелине яйце, посолити, поперчити, притрусити кожну половинку картоплі тертим сиром з дрібно нарізаним кропом, запікати в добре розігрітій духовці 15-20 хвилин.

Картоплю можна також нафарширувати дрібно порізаними, підсмаженими з цибулею грибами, або м"ясним фаршем.

Смачного!

 
TigerДата: П`ятниця, 05.11.2010, 13:51 | Повідомлення # 7
Підполковник
Група: Пользователи
Повідомлень: 104
Репутація: 0
Статус: Offline
Кстати, я тут краем уха слышал о твоих знаменитых свинных ребрышках в медовом соусе, рецепт давай!!!!!!!!!! biggrin
 
LanauДата: П`ятниця, 19.11.2010, 13:18 | Повідомлення # 8
вище тільки небо ;-)
Група: Администраторы
Повідомлень: 185
Репутація: 0
Статус: Offline
Вражаюча поінформованість.
Так дійсно такий рецепт є, для тих хто любить солодкуватий присмак мяса. Я люблю.
Порції готую на 1 раз і не великі, ті хто чекають гостей або мають велику сімю збільшують пропорційно кількість інгредієнтів.
На 600 гр реберець треба
1) 1 ст л меду
2) 1 ч л гірчиці (дивимось склад, пам’ятаємо про Е-шки)
3) 1/2 ч л солі
4) 1/2 ч л цукру
5) 1 ст ложка кетчупу (або 1 ч л томатної пасти)
6) 1/2 ч л ( без гірки, а хто не любить гостре ще менше) червоного гострого перцю
7) 5 ложок олії
8) 1 невеликий лимон (сік)

Гірчицю, олію ретельно перемішати, додати кетчуп та спеції, в самому кінці додати лимонний сік, консистенція повинна бути однорідною і досить густою,
Цим «соусом» змастити гарно ребра і залишити маринуватись 2-3 години.

Запікати в духовці на решітці, перевертаючи періодично, близько 40 хвилин займе запікання. Можна поливати соусом, не забуваємо підставити під решітку піддон щоб жир та соус могли стікати туди, можна застелити папером для випікання чи фольгою піддон, щоб не пригорав жир.

М'ясо буде соковитим, гостро-солодкуватим. Смачного!

 
TigerДата: Субота, 04.12.2010, 10:38 | Повідомлення # 9
Підполковник
Група: Пользователи
Повідомлень: 104
Репутація: 0
Статус: Offline
cool информация это все! Читается вкусно, поехал за рербрышками.
 
LanauДата: П`ятниця, 31.12.2010, 08:18 | Повідомлення # 10
вище тільки небо ;-)
Група: Администраторы
Повідомлень: 185
Репутація: 0
Статус: Offline
Плов
Інгридієнти:
700 гр. м"яса (говядина/свинина/баранина)
500 гр рису
2 цибулини
3-4 морквини
спеції:
куркума (1/2 ч.л.)
барбарис 1 ч.л.
зіра (1/2 ч.л.)
перець чорний
перець червоний
сіль
(на ринках у відділі "прянощів" у вірменів/грузинів/азербайджанців продають вже готові суміші для плову, з готовими сумішами з супермаркета - не так смочно)
Спосіб приготування:
Почистити та порізати цибулю, обсмажмити на оліїі, додати попередньо гарно помите і порізане невеликими шматками м"ясо і обсмажити з цибулею.
Почистити моркву, порізати соломкою і додати до м"яса з цибулею, протушити 10 тхвилин.
додати спеції, залити водою щоб покрила і тушкувати ще 30 хвилин.
тим часом необхідно гарно промити рис, додати в киплячу масу, залити водою( якщо не вистачає, вода повинна покривати на 2 см рис.
Варити на повільному вогні
 
Форум » Дозвілля » Кухня » Другі страви (картопля з м"ясом, смачка картопля)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: