Субота, 20.04.2024, 05:08
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
|
Сенча для сенчан (неофіційний сайт) |
Календар свят |
---|
Квітень 2024 | Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
|
|
Салати та соління - Форум
Салати та соління
| |
Lanau | Дата: Субота, 27.02.2010, 13:10 | Повідомлення # 1 |
вище тільки небо ;-)
Група: Администраторы
Повідомлень: 185
Статус: Offline
| Капуста "Пелюстка" Ігнридієнти: Потрібен 1 качан капусти, середніх розмірів ( до 2 кг), краще вибирати звичайну домашню білокачанну капусту, яку використовують для квашення, зеленуватого кольору капуста може давати непотрібну гіркоту, тож вибираемо просто білу пізніх та середньостиглих сортів. Червоний столовий буряк 1 шт (середніх розмірв) Часник 4-5 зубчиків Маринад: Олія 200 гр Сіль 1ст ложка Цукор 1 склянка Вода 1 літр Оцет 3% - 200 гр ( можна 9% але буде кисло і гостро на смак) Спосіб приготування: Капусту порізати великими шматками-трикутниками, буряк порізати невеликими шматками неправильної флрми. На дно ємкості для маринування ( найкраще скляний посуд, можна емальований, але без дефектів) покласти шар нарізаного буряку, потім капусту разом з нарізаним на шматки часником, далі знову буряк. Приготуати маринад: на 1 літр води 1 ст.л. солі, 1 склянка цукру - довести до кипіння, додати оцет, та олію і киплячим розсолом залити капусту. Спочатку вода не покриє капусту, треба придавити її дерев"яною ложкою чи лопаткою і поставити під прес на 12 годин при кімнатній температурі. Після цього тримати в холодильнику, вживати можна вже наступного дня, але краще через 3 доби.
|
|
| |
Lanau | Дата: Середа, 28.10.2015, 20:02 | Повідомлення # 2 |
вище тільки небо ;-)
Група: Администраторы
Повідомлень: 185
Статус: Offline
| Простий салат iз сирого буряка на кожен день. Для салату потрiбно: середнiх розмiрiв соковитий червоний буряк 1 шт; морква, соковита 3 шт. середнiх розмiрiв; зубчик часнику; 1/2 яблука (кисло-солодке, соковите); оливкова олiя для заправки 1 ст. ложка; сiль за смаком.
Спосiб приготування: Вимити i почистити буряк i моркву, натерти на тертушцi для корейськоi моркви, туди ж додати натерту половину яблука. Салат посолити заправити оливковою олiэю, ретельно перемiшати i дати постояти хвилин 10, щоб став насиченiший смак, завдяки соку овочей. Подавати до будь-яких посвякденних страв. Салат смачний, корисний. Увага! Гiпотонiкам вживати з обережнiстю, сiк сирого буряку сприяэ зниженню артерiального тиску. Можна заготовити тертий буряк i моркву «на майбутнэ», вони чудово зберiгаються у холодильнику до тижня. Намагайтеся зберегти пропорцiю буряка до моркви 1/3, потiм додати яблуко i заправку i все дуже швидко готово. :-) Смачного!
|
|
| |
Fury | Дата: П`ятниця, 27.04.2018, 00:21 | Повідомлення # 3 |
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 6
Статус: Offline
| ясно
|
|
| |
|