Середа, 18.10.2017, 11:01
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Сенча для сенчан (неофіційний сайт)

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 221
Календар свят
Жовтень 2017
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода у Сенчі
Сенча
Статистика

Салати та соління - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 11
Форум » Дозвілля » Кухня » Салати та соління (Соления, салаты, вкусные салаты)
Салати та соління
LanauДата: Субота, 27.02.2010, 13:10 | Повідомлення # 1
вище тільки небо ;-)
Група: Администраторы
Повідомлень: 184
Репутація: 0
Статус: Offline
Капуста "Пелюстка"
Ігнридієнти:

Потрібен 1 качан капусти, середніх розмірів ( до 2 кг), краще вибирати звичайну домашню білокачанну капусту, яку використовують для квашення, зеленуватого кольору капуста може давати непотрібну гіркоту, тож вибираемо просто білу пізніх та середньостиглих сортів.
Червоний столовий буряк 1 шт (середніх розмірв)
Часник 4-5 зубчиків
Маринад:
Олія 200 гр
Сіль 1ст ложка
Цукор 1 склянка
Вода 1 літр
Оцет 3% - 200 гр ( можна 9% але буде кисло і гостро на смак)
Спосіб приготування:
Капусту порізати великими шматками-трикутниками, буряк порізати невеликими шматками неправильної флрми. На дно ємкості для маринування ( найкраще скляний посуд, можна емальований, але без дефектів) покласти шар нарізаного буряку, потім капусту разом з нарізаним на шматки часником, далі знову буряк.
Приготуати маринад: на 1 літр води 1 ст.л. солі, 1 склянка цукру - довести до кипіння, додати оцет, та олію і киплячим розсолом залити капусту.
Спочатку вода не покриє капусту, треба придавити її дерев"яною ложкою чи лопаткою і поставити під прес на 12 годин при кімнатній температурі. Після цього тримати в холодильнику, вживати можна вже наступного дня, але краще через 3 доби.
 
LanauДата: Середа, 28.10.2015, 20:02 | Повідомлення # 2
вище тільки небо ;-)
Група: Администраторы
Повідомлень: 184
Репутація: 0
Статус: Offline
Простий салат iз сирого буряка на кожен день.
Для салату потрiбно:
середнiх розмiрiв соковитий червоний буряк 1 шт;
морква, соковита 3 шт. середнiх розмiрiв;
зубчик часнику;
1/2 яблука (кисло-солодке, соковите);
оливкова олiя для заправки 1 ст. ложка;
сiль за смаком.

Спосiб приготування:
Вимити i почистити буряк i моркву, натерти на тертушцi для корейськоi моркви, туди ж додати натерту половину яблука. Салат посолити заправити оливковою олiэю, ретельно перемiшати i дати постояти хвилин 10, щоб став насиченiший смак, завдяки соку овочей.
Подавати до будь-яких посвякденних страв. Салат смачний, корисний.
Увага! Гiпотонiкам вживати з обережнiстю, сiк сирого буряку сприяэ зниженню артерiального тиску.
Можна заготовити тертий буряк i моркву «на майбутнэ», вони чудово зберiгаються у холодильнику  до тижня. Намагайтеся зберегти пропорцiю буряка до моркви 1/3, потiм додати яблуко i заправку i все дуже швидко готово.  :-) Смачного!

Прикріплення: 2745194.jpg(153Kb)
 
Форум » Дозвілля » Кухня » Салати та соління (Соления, салаты, вкусные салаты)
Сторінка 1 з 11
Пошук: