П`ятниця, 19.04.2024, 16:54
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Сенча для сенчан (неофіційний сайт)

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
ФК СЕНЧА [41]
Новини футболу
Новини [109]
Всі новини Сенчі та околиць.
Пошук
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 243
Календар свят
Квітень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода у Сенчі
Сенча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Після того, як ртутна стрілка долає 30 градусів, варто поклопотатися про те, щоб запобігти тепловому або сонячному удару.

Особливо страждають від підвищення температури люди з серцево-судинними захворюваннями (у них спека може спровокувати серцевий напад, іноді із смертельним результатом), легеневими захворюваннями (дефіцит кисню в повітрі нерідко стає причиною задишки) і маленькі діти (їх механізми терморегуляції ще недосконалі, через що вони переносять спеку важче, ніж дорослі). Крім того, нелегко і тим, у кого є яке-небудь гостре запалення, що особливо супроводжується температурою.

Якщо ви не належите до групи ризику, то найбільша неприємність, яку можна чекати від гарячої обстановки, - сонячний і тепловий удари. Якщо ви бачите людину з ознаками теплового або сонячного удару, що починається, відведіть її в тінь, на місце, що продувається повітрям, роздягніть, дайте випити холодної води і покладіть на голову холодний компрес.

news.tochka.net

постiйна а ... Читати далі »
Переглядів: 658 | Додав: Lanau | Дата: 12.06.2010 | Коментарі (2)

Цьогоріч на екологічні та природоохоронні заходи в області витратять 24 млн. грн.
 
 

Про екологічні проблеми на Полтавщині, шляхи подолання і необхідні кошти говорили сьогодні на прес-конференції в ІА «Новини Полтавщини», яку провели до Дня охорони навколишнього середовища. Зокрема, з журналістами спілкувалися заступник начальника держуправління охорони навколишнього природного середовища в Полтавській області Олександр Ткаченко та голова Асоціації «Громадянське суспільство» Володимир Степанюк.

Нижче розміщуємо їхні відповіді на питання читачів сайту «Новини Полтавщини».

Скільки коштів на захист екології було виділено з обласного бюджету на 2009 рік? Як вони використані? А на 2010 рік? Який контроль використання?

Олександр Ткаченко: На 2009 рік на сесій Полтавської обласної ради був затверджений перелік заходів, які фінансуватимуться з обласного Фонду охорони навколишнього середовища на загальну суму близько 14, 2 млн. грн. Реально використали, ос ... Читати далі »

Переглядів: 1217 | Додав: Lanau | Дата: 06.06.2010 | Коментарі (0)

В суботу, 29 травня урочисто пройшов випускний вечір в Сенчанській ЗОШ I-III ступенів.

Щиро вітаємо випускників, з такою подією, бажаемо успіхів в подальшому навчанні, міцного здоров"я, вміння правильно розприділити життєві пріорітети і успішно вступити в доросле життя!

Колектив сайту Сенча для сенчан.

Переглядів: 663 | Додав: Lanau | Дата: 31.05.2010 | Коментарі (5)

У фіналі «Україна має талант»-2 телеглядачі СТБ за підсумками тижневого смс-голосування віддали найбільше голосів за незрячу 27-річну полтавку Олену Ковтун. Вона вразила і жюрі незвичайним голосом при виконання складної пісні з репертуару французької співачки Лари Фабіан. 

Згідно з правилами шоу, Олена Ковтун отримує мільйон гривень і титул найталановитішої людини України.

Нагадаємо, Олена збирає розетки на учбово-виробничому підприємстві "Полтаваелектро". Раніше Ковтун розповідала, що мріяла стати співачкою з дитинства. Брати участь в другому сезоні талант-шоу Олену переконала шкільна подруга. На виграний мільйон полтавка мала намір купити квартиру, концертні плаття і комп'ютер - для чоловіка. Але після перемоги співачка усвідомила свої можливості і тепер, якщо якийсь продюсер захоче нею займатися, вкладе гроші в свою творчість.

Тим ча ... Читати далі »

Переглядів: 635 | Додав: Lanau | Дата: 31.05.2010 | Коментарі (0)

Трійця — одне з найголовніших свят православного церковного календаря, яке відзначається на 50-й день після Паски (звідси друга його назва — П’ятдесятниця). В народній традиції день Трійці входить до циклу пов’язаних між собою святкових днів, які починаються з четверга сьомого тижня після Паски, який має назву Семик. Наступна помітна дата Троїцького циклу —субота в переддень Трійці, один із головних поминальних днів у році («родительська субота», «задушна», «троїцькі діди»). Після Троїцької неділі починався Троїцький тиждень (або Русальний, Проводи), у складі якого виділяються дві дати: Духів день (понеділок) і четвер, який має назви Навська Трійця, Трійця умерлих, Сухий день, Кривий четвер.

Трійця - триіпостасьне Божество: Отець, Син і Св. Дух. Характерним для предків було уявлення й про те, що Трійця складається із Спасителя, Богоматері і Миколи. Трійцю знаходимо у багатьох інших народів, і навіть окремі міста вважали обов’язком мати свою Трійцю.

Трійця — символ, що вир ... Читати далі »
Переглядів: 1874 | Додав: Lanau | Дата: 19.05.2010 | Коментарі (0)


Шановні друзі,

матеріали щодо відомих чи маловідомих сенчан, але тих що внесли суспільний внесок в життя Сенчі, чи країни перенесено в розділ "Особистості", також в форумі створена тема про сенчан, інформація про яких не ввійшла в розділ "Особистості". Дякуємо за надання матеріалів.

Прохання: при додаванні матеріалів з інших сайтів чи з книг - робіть посилання на авторів чи на сайт.

Адміністратор.

Переглядів: 563 | Додав: Lanau | Дата: 18.05.2010 | Коментарі (0)

Прийшла весна, а з нею і можливість помилуватися прекрасними квітами бузку. Багато з нас навіть не підозрюють що зовсім недалеко, поблизу Диканьки на нашій рідній Полтавщині є величезний бузковий гай, який ось ось починає цвісти. Не пропустіть. 

"Прекрасною пам'яткою Полтавської області є Бузковий гай, який був закладений близько 180 років тому недалеко від всесвітньовідомого села Диканька, оспіваного Гоголем і Пушкіним.
Ця ботанічна пам'ятка знаходиться на території колишнього глиняного кар'єру і займає площу 1,3 га. Висота деяких кущів досягає трьох з половиною метрів у висоту. Особливо мальовничою ця місцевість стає в травні, коли зацвітає сад.
Говорять, перший кущ бузку тут посадив міністр внутрішніх справ Російської імперії Віктор Кочубей для своєї 14-річної дочки Ганни. Дівчина була важко хвора на туберкульоз кісток і не могла рухатися. У Диканьку вона приїхала з Санкт-Петербурга. Бузок тоді привезли зі всіх куточків світу – близько 100 сортів (зараз залишився всь ... Читати далі »

Переглядів: 934 | Додав: Lanau | Дата: 09.05.2010 | Коментарі (1)

День Перемоги.

Вітаємо всих сенчан з 65-ю річницею з Дня Перемоги у Великій Вітчизняній Війні. Цю трагічну сторінку в історії нашого народу ми перегорнули більше половини століття  тому, але пам'ять жива, в теперішніх і житиме в наступних поколіннях. Не вистачить в світі слів, щоб можна було висловити вдячність простим людям, солдатам, матерям, сестрам, дружинам, які щоденним своїм життям, працею, діями творили подвиг задля майбутнього, задля того щоб ми тепер жили, задля того щоб жили наші діти. Ми пам’ятаємо і щиро дякуємо вам…

... Читати далі »

Переглядів: 778 | Додав: Lanau | Дата: 08.05.2010 | Коментарі (1)

8 травня 1945 року в Берліні було підписано угоду про повну та беззастережну капітуляцію нацистської Німеччини. 

Відтоді більшість країн Європи святкують День Перемоги 8 травня.

Саме 8 травня 1945 року пізно ввечері набував чинності акт про капітуляцію Німеччини, підписаний у Реймсі у Франції напередодні, в ніч на 7 травня, тому європейські держави і США святкують перемогу саме цього дня.

Але на наполягання СРСР пізно ввечері 8 травня 1945 року за центральноєвропейським часом під Берліном було підписано другий акт про капітуляцію. На цю хвилю через різницю в часі в Москві вже настало 9 травня. Відтак у колишньому СРСР і тодішніх соціалістичних країнах, а тепер в Україні, Росії й інших післярадянських державах День Перемоги над нацизмом відзначають 9 травня.

Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією від 22 листопада 2004 року проголосила обидва д ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 695 | Додав: Изя | Дата: 07.05.2010 | Коментарі (0)

Шановні відвідувачі,

усі зареєстровані відвідувачі сайту можуть розмістити при бажанні фото Сенчі та околиць в розділі "Фотоальбоми".

Переглядів: 594 | Додав: Lanau | Дата: 04.05.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 24 25 26 27 28 »