Це зауважив заступник санітарного лікаря області Микола Асаул під час сьогоднішньої селекторної наради, на якій говорили про хід оздоровчої компанії в області. Зокрема, він зазначив, що зважаючи на погодні умови, спеку, керівникам таборів варто ретельніше слідкувати за якістю та умовами зберігання продуктів харчування. Микола Асаул звернув увагу на «батьківські дні», коли дитині часто привозять гостинці, серед яких зустрічаються й продукти, які швидко псуються.
Також на нараді зазначалося, що перший етап оздоровлення пройшов, загалом, організовано. Працювало 675 пришкільних табори, у яких відпочивали 32 тис. 100 дітей. Крім цього діяли 132 табори праці і відпочинку для старших дітей та наметове містечко у Решетилівці.
Серед проблем у роботі оздоровчих таборів заступник санітарного лікаря області назвав забур'яненість території, стан туалетів та медогляд. Він також додав, що основне завдання - підвищення якості харчування - виконується.