Четвер, 02.05.2024, 05:22
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Сенча для сенчан (неофіційний сайт)

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 243
Календар свят
Травень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода у Сенчі
Сенча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Блог

Головна » 2010 » Серпень » 2 » Трускавець 2010 (літо)
15:31
Трускавець 2010 (літо)

Трускавець – відоме курортне місто на Львівщині.

В 19 столітті було відкрито Трускавецькі цілющі джерела, збудовано першу «водолікарню» і 4 невеликих будиночки для гостей. З цього часу Трускавець вважається курортом ( 1827 рік). На початку 20 століття курорт став популярним і добре розвивався. З радянських часів тут існує розвинута лікувально-профілактична санаторна мережа. В Трускавці 20 санаторіїв і понад 20 пансіонатів різної форми власності. Найвідоміша і унікальна по своєму складу вода, аналогів якої немає у світі – Нафтуся. Серед 14 відомих джерел мінеральних вод саме Нафтуся принесла популярність місту.

Також Трускавець славиться природними покладами «гірського воску» озокериту, який широко використовується в лікуванні. Трускавець має пряме залізничне сполучення зі Львовом, Києвом, Харковом, Дніпропетровськом, а також автобусне зі Львовом, Кам'янець-Подільським, Чернівцями, Івано-Франківськом, Чортковом, Житомиром, Коломиєю, Тернополем.

Можна подорожувати автомобілем, тоді відчуваєш себе більш вільним в пересуванні по місцевості та можливостям відвідати цікаві місця навколо, не прив’язуючись до установлених туристичних маршрутів, що пропонують численні туристичні фірми-організатори. Але слід пам’ятати що місцеві дороги в дуже поганому стані (окрім доріг державного значення).

Трускавець дає тихий спокійний відпочинок. Розмірене життя по розпорядку, прогулянки до бювету і назад.(Доречі їх два, верхній і нижній( в центрі міста)).

Цього року дискусій щодо вибору місця сімейного відпочинку не виникло, і ось він - Трускавець ц горизонті. Ми вирішили їхти на машині, дорога була важкою, виїхали пізно вночі (чи рано вранці) і були на місці близько 13 години дня ( 10 годин з малою дитиною). Не поспішали, часто зупинялись. Дорога досить втомлює. До Стрия їхати можна, а ось потім 20 км дороги з вибоїнами. Не сподобалась така кінцівка поїздки. Їхати краще не черз Львів, а через Любар -Ямпіль- Тернопіль, так і ближче і менше населених пунктів і машин не багато.

Трускавець - гарне, тихе, спокійне і неквапливе місто. Все по розкладу, все розмірено, численні відпочиваючі постійно курсують від санаторіїв-пансіонатів до двох основних бюветів і назад. В цьому місті ми були вперше, тому вирішено було житло винайняти в приватному порядку, а не купувати путівку в санаторій. Останнім часом в місті з"явилось багато пансіонатів, як альтернатива радянським санаторіям, адже не завжди приємно купити путівку, а потім жити з чужою людиною чи двома в номері. Ціни на будь-яку кишеню, від 40 грн до безкінечності. За 100- грн можна винайняти непоганий номер в приватному готелі-садибі, з телевізором, холодильником, новими меблями і гарним свіжим ремонтом ( хоча садиби практично всі нові) Є численні СПА центри, просто пансіонати з лікувально оздоровчими водними процедурами. Кожен може вибрати за бажанням для себе будь-який тип відпочинку.  

Отже поселились в заздалегіть заброньованій квартирі, і зареєструвались в клініці відновного лікування в якій планували оздоровити нашу донечку. Ідемо по вказаній адресі, судячи з карти це окраїна міста, дорога не рівна, горбиста, передгір"я Карпат все ж таки, виїджаємо на горб... і перхоплює подих, попереду густий ліс, що плавно переходить у гори..., яка краса. Ось і клініка. Потрясіння друге. Лікувальні заклади уявляються такими собі похмурими приміщеннями, в які вїдається запах медикаментів і хлору, а тут щось не стикується. Величезна нова, красива сучасна будівля, з красивим доглянутим садом, газоном і квітнучими клумбами, прекрасний дитячий майданчик, веселі голоси.  

Ми були приємно вражені тим що в Україні є медичні заклади такого рівня, сам курс лікування, персонал, відношення, зовнішній вигляд  і підхід - бездоганні. Тут досить багато іноземців, особливо Німців та пацієнтів з арабських країн. Про Росію чи Казахстан я навіть не говорю, кількість майже така як і Українців. Є багато прихильників і супротивників авторського методу лікування доктора Козявкіна, але моя суб"єктивна оцінка клініки якнайкраща, як з точки зору результативності так і обслуговування. Нам допомогли. Не можу не сказати про те що приємно вражає тут все, і лікарськкий талант і управлінський. 

Переглядів: 574 | Додав: Lanau | Теги: метод Козявкина., Козявкин, Клиника Козявкина, Трускавець | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]