Вівторок, 07.05.2024, 10:16
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Сенча для сенчан (неофіційний сайт)

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
ФК СЕНЧА [41]
Новини футболу
Новини [109]
Всі новини Сенчі та околиць.
Пошук
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 243
Календар свят
Травень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода у Сенчі
Сенча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 21 » Як зберегти тепло в наших будинках.
17:17
Як зберегти тепло в наших будинках.
Наші будинки далекі від енергозберігаючих, та всеж втрати тепла можна зменшити шляхом нескладних удосконалень.
1.Вхідні двері. Чим товщі і масивніші двері, тим більше тепла збережеться у квартирі. Старі двері можна оббити шкірозамінником з поролоновою прокладкою. Щілини між стіною і дверима потрібно заштукатурити монтажною піною. Якщо ж ви вирішили поміняти двері, то (якщо є можливість) стару теж збережіть, тобто у вас буде двоє дверей, між якими утворюється теплоізолююча повітряна прокладка. Тепловтрати при утепленні вхідних дверей знизяться на 1,5%.
2. Вікна. Утеплені вікна, до речі, підвищують температуру в квартирі на 1-2 градуси! Однак простим обклеюванням такого результату можна й не добитися. Оптимальний варіант - герметичні склопакети (пластикові або дерев'яні). Тепловтрати при утепленні вікон знизяться на 3-5%.
3. Зовнішні стіни. Всередині квартири між батареєю і стіною можна встановити захисний екран з металевої фольги. Тепло буде відбиватись і надходити в кімнату. Тепловідбивач повинен бути трохи більше розміру батареї, а зазор між ними повинен бути не менше 3 см. Якщо такі заходи не допомагають, можна утеплитися зовні.Її утеплять спеціальними плитами. Тепловтрати при утепленні зовнішніх стін знизяться на 15% (утеплення зовнішніх стін) і на 3% (утеплення стін за батареями за допомогою екрануючої фольги).
Якщо утеплити зовнішні стіни поки немає можливості, можна спробувати хоча б трохи зменшити втрати дорогоцінного тепла. Наприклад, біля найхолоднішої стіни в кімнаті поставити шафу. А ось ставити меблі (наприклад, диван) біля батареї не варто. Справа в тому, що в цьому випадку ви порушуєте повітрообмін. Тепле повітря йде вгору, виходить, що батарея гріє на всю потужність, але ви це не відразу відчуваєте. Звичайно, потім кімната прогріється.
А ось думку про те, що важкі штори на вікнах, під якими розташовані батареї, взагалі не пропускають тепло, фахівці вважають перебільшеною. Звичайно, тепло вони будуть трохи затримувати, але не настільки критично, щоб знімати їх зовсім.
За матеріалами: http://www.eco-live.com.ua/content/blogs/yak-zberegti-teplo-v-budinku
Переглядів: 762 | Додав: Lanau | Теги: енергобереження, заощадження, тепло | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]