П`ятниця, 17.05.2024, 14:14
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Сенча для сенчан (неофіційний сайт)

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
ФК СЕНЧА [41]
Новини футболу
Новини [109]
Всі новини Сенчі та околиць.
Пошук
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 243
Календар свят
Травень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода у Сенчі
Сенча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Лохвицю відвідали.... Чорні Запорожці

Чорні Запорожці - це легендарне формування часів визвольних змагань, створене 27 червня 1919 року згідно з наказом Головного отамана військ УНР, нашого славного земляка Симона Васильовича Петлюри й очолене іншим уродженцем полтавської землі полковником Петром Гавриловичем Дяченком, який побачив світ 30 січня 1895 року у селі Березов ... Читати далі »

Переглядів: 653 | Додав: Lanau | Дата: 01.02.2011 | Коментарі (0)

 Новим роком! З новим щастям!
Хай завжди в очах іскряться
Усміх, радість і кохання,
Хай здійсняться всі бажання!





Вітаємо Вас зі святом нового року та наступаючим Різдвом Христовим!
Бажаємо щирих посмішок, надійних друзів, міцного здоров"я,  родинного щастя, теплих відносин, і матеріальних благ.
Щоб більше щирості, більше любові, більше ласки оточувало усих нас!
Переглядів: 594 | Додав: Lanau | Дата: 31.12.2010 | Коментарі (0)

Чому Різдво святкують у різні дні?



Автор: Богдан Цюпин
Бі-Бі-Сі, Лондон

Суть різниці між так званим старим і новим календарем, або православним і католицьким, полягає не у релігії, а в астрономії.

Старий, або ж Юліанський календар, якого дотримуються українські православніцеркви і греко-католицька церква, був запроваджений римським імператором.

Юлієм Цезарем у 46 році до Нашої ери – тобто до народження Ісуса Христа. Імператорові радив грецький астроном Созіген, який трошки помилився з тривалістю року - а саме на 11 хвилин і 15 секунд. У житті однієї людини така помилка нічого не означає, але за півтора тисячоліття Юліанський календар випередив реалії (а саме цикл руху сонця) аж на 10 днів.

Виправити становище взявся Папа Римський Григорій XIII, який за порадою астрономів та математиків реформ ... Читати далі »
Переглядів: 596 | Додав: Lanau | Дата: 26.12.2010 | Коментарі (0)

Британська Regal Petroleum вивчає можливість свого продажу.

Англійська компанія Regal Petroleum plc вивчає можливість свого продажу. Про це сказано в повідомленні компанії на Лондонській фондовій біржі. Regal вказує на зростання цін своїх акцій останнім часом.

"Рада (рада директорів Regal) підтверджує, що перебуває на заключній стадії обговорення у зв'язку з можливими пропозиціями про купівлю акцій за ціною 24,0 пенса за акцію", - сказано в повідомленні.

Тепер акції компанії котируються на рівні 22,1 пенсу за акцію.

Regal Petroleum підтвердила, що одержала низку пропозицій, пов'язаних з потенційною купівлею, однак їх розгляд перебуває на попередньому етапі.

Раніше Regal призупинила розробку своїх основних активів в Україні - Мехедівсько-Голотовщинського (MEX-GOL) і Свиридівського (SV) газоконденсатних родовищ у Лохвицькому р-н. Полтавської області.

Це було пов'язано із призупиненням Міністерством охорони навколишнього природного середовища відповідних ліцензій. ... Читати далі »

Переглядів: 590 | Додав: nikol | Дата: 19.12.2010 | Коментарі (0)

Про це свідчать результати перевірок, які провела державний інспектор праці в Лохвицькому районі К. Євтушевська.

Найбільше порушень – у сфері оплати праці: несвоєчасна виплата зарплат, не проведення оплати згідно з чинним законодавством, надурочних, нічних годин та святкових днів, не нарахування індексації та невиплата компенсацій за невикористану відпустку при звільненні працівників.

Загалом, з початку року проведено 65 перевірок на 59 підприємствах району. Внесено 57 приписів на порушників.

Як повідомляє районна газета "Зоря", до суду передано 56 адміністративних справ, з яких по 72% справ наклали адмінсанкції на 16,8 тис. грн.

Сума штрафних санкцій відносно посадовців скалала 5,1 тис. грн.

Найбільше порушень виявлено на ВАТ «Лотекс», ДП «Лохвицький спирткомбінат», «Лохвицьке міжгосподарське інкубаторно-птахівниче підприємство», оздоровчий табір «Олімпія», ПП «Оксана», КП «Червонозаводське», Ісковеська сільрада та ін.
Автор: www.ezheliy.ucoz.ua

Переглядів: 489 | Додав: nikol | Дата: 19.12.2010 | Коментарі (0)

Вишиванку — кожному
Вишивка хрестиком | Фото: Олександр Згурський
Події 2004 року, пов’язані із «помаранчевою революцією», повернули до життя вишиванку, яка вкотре стала модною. Що ж нам коштує отримати вишиванку собі, і чому традиційна українська сорочка виробляється не в Україні?

Розібратися у цьому нам допомогла постійна читачка «Полтавщини» Ксенія.

Придбати вишиванку можна у спеціалізованих магазинах та ярмарках, стару вишиванку ручної роботи можна купити просто з рук. Вишиванку також можна замовити в інтернет-магазинах. Щоб розібратися із ціною, ми завітали у кілька магазинів та на тематичні сайти, де це специфічне вбрання продається. Ціни кусаються — приблизно від 150 грн. до захмарних сум у гривнях чи євро — в залежності від типу візерунку, кольорів, складності, матеріалу та навіть географії. Для бажаючих отримати ексклюзивний п ... Читати далі »

Переглядів: 868 | Додав: nikol | Дата: 19.12.2010 | Коментарі (1)

Загальновідомо, яку важливу роль у житті людини має професійна діяльність, особливо коли професія обрана за покликом серця. Відсутність професійної підготовки або невідповідність її рівня потребам ринку праці означає зменшення шансів на працевлаштування, на підвищення добробуту та активне соціальне життя.

Для осіб з обмеженими фізичними можливостями шлях до професійного успіху ускладнений не лише вадами здоров’я, але й соціальними та психологічними проблемами, які завжди супроводжують хворобу чи травму, що породжують інвалідність. Тому одним з напрямків комплексного вирішення цих проблем є професійне навчання інвалідів робітничих професій у спеціалізованих реабілітаційних закладах.

Такий заклад майже 9 років працює в місті Лютіж, неподалік від  Києва.

Всеукраїнський центр професійної реабілітації інвалідів здійснює професійну реабілітацію інвалідів 1–3 груп працезда ... Читати далі »

Переглядів: 630 | Додав: Lanau | Дата: 04.12.2010 | Коментарі (0)

29 листопада 2010 року в малій залі Лохвицької райдержадміністрації відбувся круглий стіл на тему: «Ідеї молоді – шлях до справжнього громадянського суспільства». За круглим столом дискутували представники студентського самоврядування, шкільні активісти, лідери громадських та керівники державних організацій. Круглий стіл відбувся напередодні Міжнародного дня волонтера. Учасники говорять про свою участь у заході, як можливість повчитися та отримати більшу мотивацію і зацікавлення у громадській та волонтерській діяльності. Дискусія допомогла більшості у плануванні і проведенні різноманітних акцій. Молодь навчилась планувати свої дії, вдосконалила уміння робити з колективом, у команді, щоб згодом спільно з друзями самотужки реалізувати свій власний захід чи проект. Одним із таких прикладів є проект «Будуємо майбутнє разом», що реалізується ПОМГО «Твій Світ» та підтримується Фондом сприяння демократії Посольства США. Це навчальна програма підтримки мол ... Читати далі »

Переглядів: 589 | Додав: Lanau | Дата: 04.12.2010 | Коментарі (0)

Голова Лохвицької райради Любов Кіревська вболіває за оптимізацію медичних закладів. За її словами, зараз дуже актуальною є проблема реорганізації і реформування галузі медицини, коли збиткові дільнічні сільські лікарні потребують перепрофілювання.

Найближчим часом, половину двоповерхової будівлі лікарні у с. Лука Лохвицького району трансформують під соціальний будинок для престарілих одиноких людей (для 15-50 людей).

Фінансуватимуть заклад з державного та місцевого бюджетів. За словами Кіревської, запрацює він наступного року.

Кошти від переконання районного бюджету, яких налічується більше 100 тисяч гривень, насамперед, спрямовують на ремонти шкіл, лікарень та інші потреби соціальної сфери.

До речі, на останній сесії за кандидатуру Любові Кіревської проголосувало 41 з 42 депутатів. Вона є представником Партії регіонів.

Заступником голови Лохвицької райради обрали Валентина Черевка (ВО «Батьківщина ... Читати далі »

Переглядів: 611 | Додав: Lanau | Дата: 04.12.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 27 28 »