П`ятниця, 03.05.2024, 02:34
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Сенча для сенчан (неофіційний сайт)

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
ФК СЕНЧА [41]
Новини футболу
Новини [109]
Всі новини Сенчі та околиць.
Пошук
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 243
Календар свят
Травень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода у Сенчі
Сенча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України
В 2010 році День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України припадає на 12 вересня.

День працівників нафтової, газової і нафтопереробної промисловості відзначається в Україні щорічно у другу неділю вересня, згідно з Указом Президента від 12.08.1993 № 302/93.
Україна має давні традиції у сфері видобутку і використання нафти і природного газу.

Промисловий видобуток нафти в Україні розпочалася у XVIII столітті, і вже в 1909 році в Прикарпатті видобували 2 млн. тонн нафти. Газова промисловість бере свій початок з введення в експлуатацію Дашавського газового родов ... Читати далі »
Переглядів: 634 | Додав: Изя | Дата: 03.09.2010 | Коментарі (3)


Після розміщення матеріалу про маленьку Віку Осташко з Кошманівки на сайті «Променя», для якої потрібні 24 тисячі євро на слуховий імплантат, з редакцією по телефону зв’язався молодий чоловік із Росії. Він попросив дати телефон когось із членів сім’ї. Люба Григорівна Волик, бабуся Віки, розповіла нам, що хлопець дуже скромного достатку прислав 500 доларів.

На публікацію в газеті відізвалися дві жінки з Машівки — прислали по 100 та 200 гривень. Жінка з Михайлівки передала 500 гривень. Однокласник Тані, мами Вікусі, приніс свій місячний заробіток 1200 гривень. Відгукуються переважно люди небагаті, учителі, пенсіонери. Дають по 30, 50, 100 гривень. Люба Григорівна розповіла:

— Прямо до клубка у горлі доходить, коли передає гроші стареньке, хто сам єлі ходить. Велике-велике усім спасибі. Як їхали Таня з Вікою на перше обстеження у Київ, ми свиней порізали, продали. Обійшлося тоді все у п’ять тисяч. Коли після лікування в Полтаві їхали на Київ удруге, за сутки пішло ... Читати далі »
Переглядів: 686 | Додав: Lanau | Дата: 30.08.2010 | Коментарі (0)

За два останні роки ціни а продукти зросли на 25%

На прохання читачів «Промінь» дістав свого «Кошика», з яким тоді щомісяця ходив по магазинах. Ми вирішили порівняти, скільки коштував той самий набір продуктів у серпні два роки тому й сьогодні.

Трьохлітрову банку молока придбали за 15 гривень (було 12), за півлітра сметани та півкілограма сиру домашнього віддали по 14 гривень (було по 10), кілограм вирізки коштував 52 гривні (було 55), півкілограма сала купили за 16 гривень (було 12,50), за десяток яєць віддали 4,50 гривень (було 6). За півкілограма ковбаси «Докторської» заплатили 17,75 гривень (два роки тому це коштувало 16). Пачку простих макаронів, що тоді коштувала 3,80, придбали за 4,50 гривень. Сьогоднішня ціна на гречку «стрибонула» з того часу на рекордну висоту. За упаковку в 2008 році платили 5,25 гривень, то сьогодні аж – 13,60. Ціна рису не змінилася – 11 гривень. А от пачка цукру подорожчала більш ніж удвічі. Із 4,50 гривень вона зросла до 10. Подешевшала о ... Читати далі »
Переглядів: 558 | Додав: Lanau | Дата: 30.08.2010 | Коментарі (0)

 

Дорогі Сенчани,

від щирого серця вітаємо Вас з прекрасним, радісним Днем Незалежності України!

Нам з вами  пощастило жити у вільній, самостійній державі, пощастило мирним шляхом отримати те, чого прагнули з давніх давен наші предки, діди, батьки - незалежність. Їм доводилось  боронити, відвойовувати, боротись, наша ж місія розбудовувати і зберігати. 

Ми сильні, бо у нашого українського роду сильне коріння, сильний стовбур, а отже  сильні гілки, то ж і плодам бути сильними. 

Зі святом вас дорогі, Слава Україні, і Слава Українцям!


З повагою, адміністрація сайту.



Фото: http://pravednost.com.ua/news/den-nezalezhnost-ukrani


Переглядів: 709 | Додав: Lanau | Дата: 23.08.2010 | Коментарі (0)


В різних містах України перехожим роздать державні прапори та синьо-жовті хустинки. І прекрашають хустинками пам'ятники. Ініціатором виступили кілька громадських організацій.

Свою акцію вони присвятили Дню незалежності України. Артем Соколенко один з авторів цієї ідеї розповів Бі-Бі-Сі про те, що таким чином вони хочуть об'єднати українців під державним прапором:

"Українців постійно ділили, натравлювали один на одного: ті - українці, а інші недоукраїнці, ті поважають історію, а інші не поважають. А ми хочемо об'єднати усіх українців під прапором. Це такий об'єднавчий символ. І звісно, прапор України має об'єднувати усіх. Я хочу підкреслити, що це громадська ініціатива".

За словами Соколенка, гроші на ці прапори і хустинки збирали люди. До цієї акції не залучали політичних партій. Крім того, ця акція також спрямована на підтримку влади, розповідає Артем Соколенко:

"Для президента Віктора Януковича і нової влади це перший День незалежності. Ми їх хочемо пі ... Читати далі »
Переглядів: 664 | Додав: Lanau | Дата: 23.08.2010 | Коментарі (0)

Працівники Полку патрульної служби Харківського міського управління ГУМВС України в Харківській області екіпіровані аптечками для надання першої медичної допомоги.

Про це повідомили кореспонденту УНІАН у Центрі зв’язків із громадськістю ГУМВС України в Харківській області.

У ЦЗГ зазначають, що через на аномальну спеку та часті випадки загострення хронічних захворювань, серцевих нападів, теплових та сонячних ударів у мешканців і гостей Харкова, працівники Полку патрульної служби відтепер зобов’язані за потреби надавати кваліфіковану медичну допомогу на вулицях міста.

Кожен наряд ППС зобов’язаний мати при собі аптечку, укомплектовану найнеобхіднішими медичними препаратами: валідолом, аспірином, нашатирним спиртом, перекисом водню тощо.

Крім цього, підкреслюють у ЦЗГ, із працівниками міліції для поліпшення їх кваліфікованості постійно проводяться заняття з медичної підготовки.

За словами начальника Харківського обласного центру гідрометеорології Вален ... Читати далі »

Переглядів: 632 | Додав: Lanau | Дата: 14.08.2010 | Коментарі (0)

До чергової річниці від дня Уродин П.П.Плюйка.

"І він писав,.. писав з любов”ю

Батьків своїх сльозами й кров”ю

Та потом їх трудженних рук...”.

Цими напрочуд зворушливими рядками авторського вірша Поля Половецького я пропоную усім щирим патріотам України розпочати цьогорічне відзначення Уродин незабутнього лохвичанина, уродженця мальовничого села Білогорілка, що натепер у Лохвицькому районі, математика, професора, патріота й українця з козацького роду – Полікарпа Порфировича Плюйка, який більшість своїх яскраво патріотичних й душею та серцем роками вистражданих праць написав під псевдо "Поль Половецький”.

Народився Полікарп Порфирович якраз 8 березня далекого 1903 року, тобто 107 року тому, однак не має жодної необхідності, зважаючи на справді легендарну постать, щиру українську патріотичну поставу й невтомну дослідницьку працю Полікарпа Плюйка, - чекати на чергову ювілейну дату від дня його Уродин.

Стоячи на позиції, що українську жінку, бере ... Читати далі »
Переглядів: 813 | Додав: Lanau | Дата: 14.08.2010 | Коментарі (0)

Працівники Полку патрульної служби Харківського міського управління ГУМВС України в Харківській області екіпіровані аптечками для надання першої медичної допомоги.

Про це повідомили кореспонденту УНІАН у Центрі зв’язків із громадськістю ГУМВС України в Харківській області.

У ЦЗГ зазначають, що через на аномальну спеку та часті випадки загострення хронічних захворювань, серцевих нападів, теплових та сонячних ударів у мешканців і гостей Харкова, працівники Полку патрульної служби відтепер зобов’язані за потреби надавати кваліфіковану медичну допомогу на вулицях міста.

Кожен наряд ППС зобов’язаний мати при собі аптечку, укомплектовану найнеобхіднішими медичними препаратами: валідолом, аспірином, нашатирним спиртом, перекисом водню тощо.

Крім цього, підкреслюють у ЦЗГ, із працівниками міліції для поліпшення їх кваліфікованості постійно проводяться заняття з медичної підготовки.

За словами начальника Харківського обласного центру гідрометеорології Вален ... Читати далі »

Переглядів: 623 | Додав: Lanau | Дата: 14.08.2010 | Коментарі (0)

8 серпня ц.р. в області виникли 8 пожеж, збитки від яких склали 44750 гривень, повідомляє управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації. Зокрема, у Глобинському районі, поблизу села Радалівка, загорівся торф’яний масив. Вогонь пошкодив суху траву на площі 2 гектари та поверхневі поклади торфу. Пожежа локалізована пожежною частиною міста Глобине та силами фермерського господарства “Оріон”. На ранок 9 серпня спостерігалося осередкове горіння поверхневих покладів торфу на площі 1,5 гектара. Відстань до найближчого населеного пункту – села Радалівки – 3 кілометри. Ситуація перебуває під контролем. Торф’яна пожежа виникла також у Пирятинському районі, біля села Березова Рудка. Вогнем пошкоджено поверхневі поклади торфу на площі 3 гектари. Пожежа локалізована, проте спостерігається осередкове горіння поверхневих покладів торфу на площі 2,8 гектара. Ситуація знаходиться під контролем. Відстань до найближчого населеного пункту, села Березова Рудка, – 2 кілометри. Автор: Тетя ... Читати далі »
Переглядів: 553 | Додав: Lanau | Дата: 10.08.2010 | Коментарі (0)

Вже років 2-3 помічаю нову рослину на узбіччі доріг в Сенчі, карантинний бур'ян, страшний алерген - амброзію. Виглядає вона ось так: Скоро серпень, рослина почне квітнути і отруйний пилок розповсюдиться в повітрі. "Загальна інформація про рослину Амброзія (Ambrosia)відноситься до ряду однорічних і багаторічних трав’янистих рослин, рідше напівкущів родини Складноцвіти і налічує 30 видів. Поширена переважно в Америці, деякі види занесені до інших регіонів, зокрема в Європу. В Україні один вид - Амброзія полинолиста (A. artemisiifolia)потрапив з Північної Америки, який був вперше виявлений в 1925 році Цей вид поширений у Дніпропетровській, Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Луганській, Миколаївській, Одесь ... Читати далі »
Переглядів: 2073 | Додав: Lanau | Дата: 22.07.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 22 23 24 25 26 27 28 »