Понеділок, 06.05.2024, 00:12
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Сенча для сенчан (неофіційний сайт)

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
ФК СЕНЧА [41]
Новини футболу
Новини [109]
Всі новини Сенчі та околиць.
Пошук
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 243
Календар свят
Травень 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода у Сенчі
Сенча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 7 » Справи домашні
12:51
Справи домашні
З початком посту багато Сенчанських господарок задумались, як нагодувати сім’ю, щоб було смачно, корисно і поживно. Адже піст це можливість відновити людині свої природні ресурси, накопичити духовні. Сьогодні я пропоную зупинитись на першому – матеріальному, скласти приблизне пісне меню на тиждень, оскільки це дасть можливість оздоровитись нашому організму, а господаркам полегшить одвічні муки «що приготувати», допоможе планувати свій час і бюджет сім’ї.
 Нагадаю що в Різдвяний піст який розпочався 28 листопада і триватиме до 7 січня 2013 року не рекомендується вживати в їжу м'ясо, сир, яйця, молоко, жири тваринного походженні, а в деякі дні навіть рибу.
 Якщо ви чи хтось з членів сім’ї заняті важкою фізичною працею, корегуйте свій раціон, можна ввести деякі продукти, або час від часу використовувати «заборонені», щоб не завдати шкоди організму. Вагітні жінки та діти мають харчуватись повноцінно. Не забуваємо, що головне в піст не «їсти один одного». Миру та злагоди нам усим.
Нижче пропоную приклад меню на 1 день та список страв які можуть прикрасити наш стіл в піст. Смачного!
 Понеділок:
 Сніданок: 1)вареники з картоплею 2)чай
 Другий сніданок: горіхи, ізюм, курага, фініки
 Обід: 1) венігрет 2)суп-пюре гороховий з сухариками 3)каша гречана з грибами
 Підвечірок: 1)печиво «Марія», чай
 Вечеря: 1)квасоля тушкована в томаті 2)картопля варена заправлена припущеною цибулею на олії 3) салат з квашеної капусти.
 Приклади страв в дні посту:
Перші страви:
 Суп гречаний, суп-пюре гороховий, борщ пісний, грибна юшка, уха, суп «Овочевий».
Другі страви: голубці з грибами, гречка з грибами, картопля тушкованана (на рослинній олії з морквою та цибулею, овочеве рагу ( перець, квасоля, картопля, морква), риба смажена, риба приготована на пару, рибні котлети, рибні тефтелі, риба печена в духовці або на вогні.
Салати: будь-які овочеві на рослинній олії наприклад венігрет, салат з капусти, салат з тертого червоного буряка, будь-які соління (огірки, помідори, яблука, капуста, часник і т.д.), морква з яблуком і родзинками та ін..
Десерти: кисіль, узвар, печені яблука, печений гарбуз, печиво з прісного тіста (без яєць, масла, молока). Якщо влітку і восени вдалось заготовити морожені фрукти, можна готувати всілякі смачні начинки до вареників (вишні, полуниці, сливи і т.д.) Можна просто сезонні вареники з картоплею, капустою, капустою з грибами і т.д. Рецепти деяких страв можна знайти на нашому форумі в розділі «Кухня».
Будьте здорові!
 
Категорія: Новини | Переглядів: 577 | Додав: Lanau | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]